Redaktör på tvingande Cello-äventyr

Lika som bär

Celloskapets redaktör till vänster och orginalet till höger.

Torsdagen den 26 mars kommer Celloskapets webbredaktör, Ingemar Lönnbom, att för första gången offentligt berätta om sin idol Olle Carle och läsa ur dennes kåserisamlingar.

Som tur är, kommer detta att ske i all hemlighet i ett slutet sällskap. Det enda vi kan avslöja är att det sker i trakten av Tving och att det är en av åren luttrad skara som kommer att avlyssna det cirka halvtimmeslånga programmet. Om detta utfaller på lyckligt sätt, kommer redaktören att erbjuda flera att få ta del av berättelser om och av Cello.

Av lokalpatriotiska skäl kommer stor vikt att läggas vid redaktören Carles tidiga levnad och starten av karriären, då han bland annat lyckades med bedriften att på bara ett par månader i medio av 1930-talet lägga ner Sveriges då äldsta levande dagstidning, Karlskrona-Tidningen. Sedan gick han som en veritabel dödsängel genom den svenska pressen, med Stockholms-Tidningens nedläggning som kronan på verket 1956. Därefter började han arbeta på en tidning som många verkligen ville se nedlagd, nämligen Expressen.

2 comments for “Redaktör på tvingande Cello-äventyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.